Boutique Desired.com

Нашият склад:
Варна,
България
Телефон за връзка:
088 484 1579
Остави телефон за връзка

ОСТАВИ ТЕЛЕФОН ЗА ВРЪЗКА

Количка

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Тези общи условия имат за цел да запознаят потребителите на сайта със задълженията и отговорностите на Търговеца и Клиента. Интернет сайтът BoutiqueDesired.com е електронен магазин на фирма „13 Май – Колеви“ ООД.

Информация относно дружеството:

 • Наименование: „13 МАЙ – КОЛЕВИ“ ООД
 • ЕИК/БУЛСТАТ: 205248585
 • Седалище и адрес на управление: гр. Варна, п.к. 9000, р-н Одесос
 • Телефон: 088 484 1579
 • E-mail: [email protected]
 • Уебсайт: www.BoutiqueDesired.com

Използването на този сайт и регистрирането на поръчка (чрез този уебсайт, по телефона или чрез социланите мрежи) се счита за съгласие с посочените условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля не използвайте този уеб сайт. „13 Май – Колеви“ ООД си запазва правото да променя условията по всяко време без предварително известие, като променените условия бъдат публикувани в сайта. Онлайн магазинът представя бижутата, които даденото учреждение предлага на пазара.

Страните в този документ ще бъдат означени като:
– От страна на BoutiqueDesired.com – търговец, продавач или „13 Май – Колеви“ ООД
– От страна на Клиента – купувачът или клиент

1. BoutiqueDesired.com е уебсайт, който предоставя възможност за електронна търговия – за продажба и доставка на оферираните в него бижута от името на „13 Май – Колеви“ ООД.

2. Публикуването на този сайт има смисъл на публична покана, за сключването на търговска сделка за покупка на бижута от фирма „13 Май – Колеви“ ООД.

3. „13 Май – Колеви“ ООД чрез BoutiqueDesired.com има право да променя цените на предлаганите бижута по собствена преценка без предварително уведомяване. От своя страна потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на заявката и потвърждението на желаните бижута.

4. „13 Май – Колеви“ ООД не предоставя гаранция на бижутата в сайта и не носи отговорност при евентуалното им нарушаване в последствие. Клиентът има право на законовата гаранция в срок от 14 дни. В този случай, сумата за бижутата и разходите по доставянето им (с изключение, ако доставката на бижутата е била заплатена от Продавача) ще бъдат възстановени. „13 Май – Колеви“ ООД може да начисли допълнителни разходи за доставка, ако Клиентът е поискал нестандартна такава (например „експресна доставка“). Възстановяването на паричните средства може да бъде отложено, ако Продавачът не е получил артикулите или доказателсво, че сте ги върнали. Доставката при връщането на артикулите е за сметка на Клиента.

5. Клиентът има право да върне дадения артикул в срок от 14 дни от датата на приемането на бижутата, според чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП).

6. BoutiqueDesired.com не носи отговорност при посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти (получател) и/или телефон при подаване на заявката. „13 Май – Колеви“ ООД чрез BoutiqueDesired.com не е обвързана от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.

7. При липса на складова наличност на заявените бижута на BoutiqueDesired.com, в рамките на един работен ден след получаване на заявлението за покупка, уведомява Клиента за изчерпването й. Уведомяването е чрез изпращане на съобщение до посочения от Клиента електронен адрес или на посочения телефонен номер.

8. Договорът с Клиента се счита за сключен при попълнени правилно данни от Клиента на посочения телефон за връзка и след приемане от BoutiqueDesired.com на заявлението за покупка.

9. „13 Май – Колеви“ ООД чрез BoutiqueDesired.com се задължава след получаване и потвърждение на заявлението от Клиента, да му достави желаните артикули.

10. „13 Май – Колеви“ ООД гарантира пълно съответствие на представените в сайта артикули и тези при получаването им. Като е напълно възможно да има отклонение от 1 или 2 нюанса на цветовете.

11. При получаване на код за отстъпка (КУПОН), Клиентът може да поръча чрез сайта BoutiqueDesired.com. Нужно е само да се изпише единствено кода за отстъпка във формата за поръчки – без запетайки, без кавички и други непозволени символи. Поръчки могат да се направят по телефона (известявайки, че вече има купон за отстъпка) или чрез социалните мрежи (отново известявайки за наличието на такъв купон за отстъпка).

12. Всички обявени цени са за 1 брой и са в български левове съгласно законодателството на Република България.

1. Съгласно Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД), „13 Май – Колеви“ ООД има грижата да не разпространява и да не злоупотребява с личните данни на клиентите. Това са данните станали известни при попълването на онлайн формата за поръчки в сайта, при поръчки по телефона или при поръчки през социалните мрежи. Това задължение отпада, ако Клиентът е предоставил неверни данни.

2. Съгласно Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД), „13 Май – Колеви“ ООД има право да разкрива самоличността на клиентите единствено в случай на необходимост в изпълнение на закона или при юридически дейности.

3. Всички предоставени данни от Клиента станали известни на „13 Май – Колеви“ ООД се съхраняват и обработват единствено за целите на сайта и поддържаните акаунти в социалните мрежи.

4. „13 Май – Колеви“ ООД чрез BoutiqueDesired.com има право да използва информацията за предлагане на бижута или услуги на Клиента. Както и за промоции, изпращане на поздравления, организиране на томболи, запитвания, за статистически и всякакви други законосъобразни цели. Освен в случай на изрично несъгласие на същия, изпратено на следния имейл адрес: [email protected]

5. „13 Май – Колеви“ ООД няма правото да предоставя личните данни на клиентите на трети лица, независимо дали е с цел реклама или за други предназначения.

6. Описаните по-горе цели, за които може да се използват данните, не са изчерпателно изброени и не пораждат задължения за „13 Май – Колеви“ООД чрез BoutiqueDesired.com. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави. Разделът „Общи условия“ е изчерпателен. Но ако желаете, можете да прочетете и Политика за личните данни!

I. „13 Май – Колеви“ ООД се задължава чрез тези Общи условия:

1. да потвърди наличността на дадените бижута или да откаже тяхното доставяне.

2. да достави бижутата в срок от 1 до 3 работни дни (до 72 часа), с изключение на събота и неделя, при болнични дни и лична отпуска, официални празници и траурни дни.

3. преди да бъде изпратено всяко бижу се проверява за щети и повреди (ако това е възможно, без да се нарушава целостта на опаковката). Проверява се и подаръчната опаковка и пликовете на куриерската фирма.

4. гарантира, че всички бижута са фабрично нови (неупотребявани) и опаковани единствено с цел естетика. Освен в случаите, в които противното изрично е упоменато при представянето на бижутата в сайта.

5. да изпраща бижутата на Клиента с опция „Преглед“ посредством куриерски фирми Спиди и Еконт.

6. да изпраща бижутата до куриерските фирми с опция „SMS известяване“. Като 13 Май – Колеви ООД не носи отговорност ако куриерските фирми, с които има търговски взаимотношения не известят Клиента за наличието на пратка. „13 Май – Колеви“ ООД си запазва правото да се свързва с клиентите на BoutiqueDesired.com, с цел известяване за наличието на такава пратка и уведомяването, когато срокът за получаването ѝ изтича. Разделът „Общи условия“ е изчерпателен. Но ако желаете, можете да прочетете и Доставка.

7. да изпраща бижутата с наложен платеж.

8. да изпраща бижутата опаковани с air фолио, което да предпази максимално пратката.

9. да поеме транспортните разходи (и в двете посоки) ако изпълнението на поръчката е довела до доставянето на грешни бижута. Вината и разходите в този случай по доставките, се поема изцяло от Търговеца. Това правило отпада, ако клиента след „Прегледа“ на бижутата е приел и заплатил нужните суми.

10. да заплати сумата за доставката на бижутата при сума над 70 лв., независимо с коя куриерска фирма. Без значение дали е до личен адрес или до поискване от офис на Спиди или Еконт.

11. опцията за замяна не включва бижутата от раздел Krema гривни. Те са уникални и са само по 1 бройка.

II. Клиентът се задължава:

1. при поръчка да посочи двете си имена, град за доставка, избор на куриерска фирма, точен и валиден телефон. Разделът „Общи условия“ е изчерпателен. Но ако желаете, можете да прочетете и Политиката за личните данни.

2. да плати цената на бижутата според тези Общи условия, описани в сайта на „BoutiqueDesired.com“, обявени в момента на поръчката.

3. да осигури достъп и възможност за получаване на артикулите при доставяне на личен адрес или местоработата на клиента.

4. да заплати транспортните разходи в случаите на отказ, където Клиента заплаща единствено доставката/ките. Изключение правят промоционални условия, свързани с безплатна доставка, които са валидни само в даден период или по усмотрение на екипа на Boutique Desired.com. „13 Май – Колеви“ ООД ще поеме транспортните разходи (и в двете посоки) ако изпълнението на поръчката е довела до доставянето на грешни бижута. В този случай, вината и разходите по доставките се поема изцяло от Търговеца.
Това правило отпада, ако клиента след „Прегледа“ на бижутата е приел и заплатил нужните суми. При констатиране на нарушения по опаковката и бижутата при доставянето им, следва да бъде изготвен протокол от страна на куриерската фирма. След това да се свържат с подателя – „13 Май – Колеви“ ООД. При какъвто и да е проблем свързан с доставянето на бижутата, Куриерската фирма или Клиента следва да се свържат с „13 Май – Колеви“ ООД. Това е с цел да се разрешат всички казуси.

5. да пази приемно – предавателния протокол (Товарителницата), която служи за удостоверяване на получените бижута и който служи като касов бон. Този касов бон е издаден от куриерската фирма (Спиди или Еконт) от името на „13 Май – Колеви“ ООД. Товарителницата представлява касовия бон. При евентуално връщане на бижутата, той трябва или да е опакован със самото бижу или да бъде достатъчно видим и ясен на външната опаковка.

6. при получаване на бижутата, клиентът или третото лице (който не е титуляр на заявлението) е длъжен да се подпише на съответния документ. В случай, че поръчаните бижута не бъде взета в рамките на 7 работни дни, артикула се връща автоматично при подателя – „13 Май – Колеви“ ООД. В този случай „13 Май – Колеви“ ООД се освобождава от отговорност да достави даденото бижу.

7. да заплати доставката по връщането при евентуална рекламация.

8. да информира Търговецът за желанието си да се откаже от закупените артикули:

 • по телефона, свързвайки се с екипа на сайта BoutiqueDesired.com
 • чрез e-mail, където Клиентът е длъжен да изпрати декларация посочваща – две имена, телефон, име на артикул, заплатената от Клиента сума за дадените бижута и валидна банкова сметка. В срок от 14 работни дни, Търговецът ще възстанови сумата за заплатените бижута и доставката по доставянето на пратката (освен в случаите, когато Клиента е получил „безплатна доставка“)
 • чрез декларация в свободен стил включваща две имена, телефон, име на артикул, заплатената от Клиента сума за дадените бижута и валидна банкова сметка, която да бъде приложена към върнатите артикули.
 • чрез попълване на стандартен формуляр включващ две имена, телефон, име на артикул, заплатената от Клиента сума за дадените бижута и валидна банкова сметка, която да бъде приложена към върнатите артикули.

Повече информация как да върнете дадени бижута, посетете раздел Рекламация.

Формуляр за връщането на артикулите, може да бъде изтеглен от тук – Заявление за връщане на бижута.

Задължително този формуляр или друга недвусмислена декларация трябва да бъде изпратена на Търговеца.

В случай, че клиентът според законовия срок от 14 дни реши да върне артикула, той е длъжен да пази товарителницата от съответната куриерска фирма, при получаването на бижутата. Тя представлява касовия бон. Телефон за рекламация – +359 88 484 1579 (тарифата е според абонаментния Ви план).

9. в случай, че бъдат констатирани некоректни действия от страна на Клиента, той за в бъдеще няма да може да поръчва артикули от сайта, социалните мрежи и по телефона на „BoutiqueDesired.com“. Такива случаи са, в които клиента не посети офис на Спиди или Еконт, от които да получи или върне бижутата. Или не се възползва от опцията „Преглед“, като по този начин доставките остават за сметка на Търговеца. Не осигури достъп до личния си адрес за доставяне на бижутата и откаже или лъже куриерите и представителите на „13 Май – Колеви“ ООД относно действията си в тези условия. Както и се държи неуважително с екипа на BoutiqueDesired.com. В посочените случаи, Клиентът носи съдебна отговорност.

Заявените за покупка бижута се доставят на посочения от Клиента адрес за доставка в срока указан в информацията за доставка и плащане на стоки. Бижутата се доставят подходящо опаковани, съобразно вида ѝ и транспорта за доставка.

„13 Май – Колеви“ ООД се задължава да не предоставя лични данни на трети лица – държавни институции, физически лица, търговски дружества и др, освен в случаите, когато:

1. Клиентът предостави писмено съгласие, за гореспоменатите дейности посредством писмено съгласие.

2. Информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация.

3. „13 Май – Колеви“ ООД чрез BoutiqueDesired.com е задължена да предостави информацията по силата на закона.

Прочетете Политиката за личните данни за повече информация!

„13 Май – Колеви“ ООД чрез тези Общи условия не носи отговорност при неизпълнение на дадена заявка/поръчка, при случаи, които не са били предвидени. Като например проблеми с глобалната мрежа на интернет, природни бедствия, сривове на определени системи и други случайни събития извън контрола на „13 Май – Колеви“ ООД.

Регистрацията в уебсайта BoutiqueDesired.com на „13 Май – Колеви“ ООД е доброволна и безплатна. Възможно е да се пазарува от електронния магазин както с, така и без регистрация. При направена поръчка, клиентът освен, че ще получава на електронната си поща промоционални и др. имейли, но и ще получава периодично отстъпки, по усмотрение на собствениците на сайта.

Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, породени от договора между страните или отнасящи се до него, ще бъдат разрешавани съобразно българското законодателство. Това включва спорове, породени или отнасящи се до неговото тълкуване, недействителност, изпълнение или прекратяване. Както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства.

Начините да се свържете с нас са следните:

 1. По телефона  – 088 484 1579.
 2. По Viber – BoutiqueDesired.com.
 3. Чрез контактната ни форма.
 4. Чрез Facebook страницата ни.
 5. Чрез Instagram профила ни.
 6. Чрез Bazar профила ни.
 7. Чрез чат формата на сайта долу (в дясно).
 8. Като оставите имена и телефонен номер за връзка горе (в ляво).

1. Освен тези Общи условия, въведохме и допълнителни такива. „13 Май – Колеви“ ООД чрез BoutiqueDesired.com не продава и не търгува с бижута от благородни метали, като – злато, сребро, платина и др. Както и с минерали от скъпоценни камъни, като – диаманти, рубини, смарагди и др. Изключение правят по – разпространените достъпни минерали и тези с масивно сребърно покритие. BoutiqueDesired.com търгува единствено с бижута с цирконий и в някои случаи с камъни Сваровски. Тази клауза е въведена в сайта BoutiqueDesired.com от „13 Май – Колеви“ ООД. Тъй като според общите условия на куриерските фирми като Спиди или Еконт, нямат законосъобразното право да доставят артикули от благородни метали на територията на Република България.
Изключение правят физическите лица, които не търгуват с бижута и други аксесоари. Онлайн магазините нямат законосъобразното право да изпращат посредством куриери, бижута и стоки от благородни метали. Ние от BoutiqueDesired.com предлагаме бижута от неръждаема стомана, цинк, мед и цинкови сплави с масивно сребърно покритие.

2. „13 Май – Колеви“ ООД търгува с висококачествени бижута с масивно сребърно покритие. Въпреки това, като всички бижута (било то от благородни или неблагородни метали) е напълно възможно да предизвикат алергии. Затова екипът на BoutiqueDesired.com препоръчва бижутата, било то обеци, колие, гривни или часовници да бъдат използвани от клиентите в срок от 14 дни след закупуването им.

3. BoutiqueDesired.com не препоръчва клиентите да се къпят с бижутата, да спят с тях, да бъдат почиствани с влажни кърпи и препарати. Съветваме единствено да бъдат забърсвани със суха кърпа, както и да не бъдат излагани в условия с изключително висока влажност. Съветваме да съхранявате бижутата в кутийките, в които сте получили.

4. „13 Май – Колеви“ ООД чрез „BoutiqueDesired.com“ изпраща бижутата си посредством две куриерски фирми – Спиди и Еконт. Преди да получи бижутата, Клиента има право на опцията “Преглед”, така, че преди да приеме или откаже пратката, да може да види съдържанието ѝ. Цените на доставките до офис на куриерска фирма и личен избран адрес са посочени в следващите редове.

Клиентът има право да получи пратката си по 3 възможни метода. До офис, автомат на куриерска фирма или до личен избран адрес.

Транспортните разходи до куриерски фирми Спиди и Еконт са както следва:

С куриерска фирма Спиди

 • До офис на Спиди – 3.10 лв.
 • До автомат на Спиди – 3.00 лв.
 • До личен избран адрес – 7.00 лева

С куриерска фирма Еконт

 • До офис на Еконт – 5.10 лв.
 • До Еконтомат – 4.60 лв.
 • До личен избран адрес – 9.00 лв.

*Забележка – цените са ориентировъчни, в зависимост от наложения платеж и времето за доставка, цените варират около посочения диапазон!

**Забележка – независимо от начина на доставка и от избора на куриер, опцията „Преглед“ е включена!

***Забележка – в някои случаи, куриерските фирми може да поискат от Вас да заплатите и двете доставки (по изпращането и връщането на пратката) и тогава да Ви позволят да прегледате бижутата. Това се прави с цел, да не се ощетяват служителите на куриерските фирми, ако сумата по доставките не бъде платена от Клиента след „Прегледа“ на пратката. Ако Клиента не плати доставките след опцията „Преглед“, служителят на куриерската фирма плаща тези разходи.

Изключение правят промоционални условия, като “Безплатна доставка” или “Томбола” въведени от BoutiqueDesired.com. В тези случаи е възможно транспортните разходи в едната посока да са за сметка на „13 Май – Колеви“ ООД.

Разделът „Общи условия“ е изчерпателен. Но ако желаете, можете да прочетете и Доставка.

5. „13 Май – Колеви“ ООД чрез BoutiqueDesired.com си запазва правото да променя дизайна на сайта и да променя цените на артикулите без предварително уведомяване. „13 Май – Колеви“ ООД не изпраща продукти до територии извън България. Настоящите условия могат да бъдат променяни по усмотрение на собствениците на сайта. При използването на платформата, клиентът автоматично приема общите условия и политиката за личните данни. Като той се задължава да спазва както тези, така и всички други условия съобразени с българското законодателство, дори и същите да не са упоменати в сайта. „13 Май – Колеви“ ООД не носи отговорност при повреда на стоката вследствие на форсмажорни обстоятелства.

6. В случай на нарушаване на правата Ви, съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на потребителите, имате право да подадете жалба. Тази жалба може да бъде пдоадена до Комисията за защита на потребителите, както следва:

 • Наименование: Комисия за защита на потребителите
 • Адрес за кореспонденция: гр. София; пл. ”Славейков” №4А, ет.3,4 и 6
 • Телефон: +359 (0) 2 9330565
 • Интернет страница: www.kzp.bg

Можете да упражните всичките си права чрез формите, приложени към настоящата информация или на посочения по – горе уебсайт на КЗП.

За повече информация относно сайта и акаунтите ни в социалните мрежи, посетете Политика за личните данни и Често задавани въпроси.

7. Ако не приемате тези Общи условия, моля, НЕ използвайте този сайт!

ОБЩИ УСЛОВИЯ